Maak uw Beachcomber Hot Tub winterklaar!

Heeft u een Beachcomber Hot Tub in de tuin? Dan geven wij u graag enkele tips voor onderhoud en gebruik van uw hot tub in de winter. Deze tips kunt u ook gebruiken voor andere spabaden en whirlpools.

Gebruik uw Beachcomber Hot Tub juist in de winter!

Eigenlijk hebben wij maar één advies: maak optimaal gebruik van uw hot tub gedurende de winter. Wat is er fijner dan in een warm bad te stappen als het buiten ijskoud is, te genieten van het heerlijke warme water en tot rust te komen door de ontspannende massage van de jets. Want juist met lagere buitentemperaturen zorgt een hot tub voor betere therapeutische effecten. Voeg daar nog een lekker drankje aan toe en uw dag kan niet meer stuk. Kortom: laat uw Beachcomber Hot Tub gewoon aan en maak er nog vaker gebruik van dan in de warmere jaargetijden.

beachcomber-hot-tub-winterklaar-maken

Verschoon het water van de hot tub in de herfst

Voordat de winter echt haar intrede gaat doen, raden wij u aan uw hot tub in de herfst nog een keer te legen en te vullen met schoon water. Hiermee voorkomt u dat u in de vrieskou het water moet gaan verversen. Met een spa met schoon water komt u al een heel eind de winter door.

Andere tips zijn:

  • Ga gewoon door met gebruik van onderhoudsmiddelen zoals in de zomer om uw water helder te houden.
  • Kijk af en toe wel of het waterpeil van uw hot tub niet te ver zakt. Bij hevige vorst wordt de kans op bevriezing groter en dit kan problemen met verwarming en de pompen veroorzaken.
  • Houd het bad op temperatuur zodat leidingen niet kunnen bevriezen
  • Als u het bubbelbad niet gebruikt, zorg er dan voor dat het deksel erop blijft en zet deze goed vast zodat hevige wind hier geen vat op krijgt.

Winterklaar maken van uw Beachcomber Hot Tub

Maakt u in de winter geen of weinig gebruik van uw hot tub dan raden wij u het volgende aan:

  • Laat het water gewoon in het bad en schakel de apparatuur niet uit: het is beter voor de apparatuur om deze regelmatig te laten draaien, dit geldt zeker voor de pompen.
  • Als u water in het bad laat, gaat u bevriezen van leidingen tegen.
  • Gebruikt u het bad in de winter niet dan kunt u de temperatuur verlagen naar 26 graden (minimale temperatuur van de Beachcomber Hot Tub) of in de slaapstand zetten (11 graden lager).
  • Gebruikt u het bad weinig en wilt u de temperatuur verlagen, bedenk dan wel dat het extra energie kost om het water weer voor gebruik op de juiste temperatuur te verwarmen. Wellicht dat u het bad dan beter op de goede temperatuur kunt laten staan.

beachcomber-hot-tub-vol-met-sneeuw

Heeft u vragen over het winterklaar maken van uw hot tub, neem dan gerust contact met ons op.