Maak uw Beachcomber Hot Tub winterklaar!

Heeft u een Beachcomber Hot Tub in de tuin? Dan geven wij u graag enkele tips voor onderhoud en gebruik van uw hot tub in de winter. Deze tips kunt u ook gebruiken voor andere jacuzzi’s en whirlpools.

Gebruik uw Beachcomber Hot Tub juist in de winter!

Eigenlijk hebben wij maar één advies: maak optimaal gebruik van uw hot tub gedurende de winter. Wat is er fijner dan in een warm bad te stappen als het buiten ijskoud is, te genieten van het heerlijke warme water en tot rust te komen door de ontspannende massage van de jets. Want juist met lagere buitentemperaturen zorgt een hot tub voor betere therapeutische effecten. Voeg daar nog een lekker drankje aan toe en uw dag kan niet meer stuk. Kortom: laat uw Beachcomber Hot Tub gewoon aan en maak er nog vaker gebruik van dan in de warmere jaargetijden.

beachcomber-hot-tub-winterklaar-maken

Verschoon het water van de hot tub in de herfst

Voordat de winter echt haar intrede gaat doen, raden wij u aan uw hot tub in de herfst nog een keer te legen en te vullen met schoon water. Hiermee voorkomt u dat u in de vrieskou het water moet gaan verversen. Met een jacuzzi met schoon water komt u al een heel eind de winter door.

Andere tips zijn:

  • Ga gewoon door met gebruik van onderhoudsmiddelen zoals in de zomer om uw water helder te houden.
  • Kijk af en toe wel of het waterpeil van uw hot tub niet te ver zakt. Bij hevige vorst wordt de kans op bevriezing groter en dit kan problemen met verwarming en de pompen veroorzaken.
  • Houd het bad op temperatuur zodat leidingen niet kunnen bevriezen
  • Als u de jacuzzi niet gebruikt, zorg er dan voor dat het deksel erop blijft en zet deze goed vast zodat hevige wind hier geen vat op krijgt.

Winterklaar maken van uw Beachcomber Hot Tub

Maakt u in de winter geen gebruik van uw hot tub dan raden wij u aan de volgende stappen te volgen:

  • zet alle jets open en controleer de kleppen
  • zet de luchtblazers aan om de leidingen zo schoon mogelijk te maken
  • zorg ervoor dat alle elektrische componenten zijn uitgeschakeld, ook in de zekeringkast in huis
  • laat het water uit de hot tub lopen
  • maak de binnenkant van het bad schoon en zorg ervoor dat het bad helemaal droog is
  • leg het deksel op het bad en zet deze vast.

Belangrijk: naast het water in de hot tub is het ook belangrijk het water zoveel mogelijk uit de leidingen en pompen te laten lopen. Dit voorkomt bevriezing van leidingen bij hevige vorst en de kans dat deze schade aanrichten. Wacht hier niet te lang mee, hoe eerder u de jacuzzi laat leeglopen voor de winter, des te meer kans er is dat eventueel restwater nog opdroogt.

Merkt u, dat er na een stevige vriesperiode, toch een onderdeel van uw hot tub is bevroren. Hak het ijs niet weg maar besproei het met warm water tot het ijs is verdwenen. Maak daarna de plek goed droog.

beachcomber-hot-tub-vol-met-sneeuw

Heeft u nog vragen over het winterklaar maken van uw hot tub, neem dan gerust contact met ons op.